NIEUWDORP - Bij het Zeeuwse Nieuwdorp is woensdag de omgeving van een rangeerterrein enige tijd afgesloten geweest vanwege een lekkende treinwagon. 

Het bleek te gaan om een kleine lekkage van fosforzuur. Er is geen gevaar voor de omgeving geweest, meldt de veiligheidsregio Zeeland.

Iets voor 14.00 uur werd de lekkende spoorwegketelwagon ontdekt. De hulpdiensten rukten uit en de omgeving van het terrein werd afgezet. Een uur later werd de afzetting opgeheven.

Onderzoek

Volgens de Provinciale Zeeuwsche Courant hebben de hulpdiensten een bakje onder het lek gezet om de druppels fosforzuur op te vangen.

Hoe het lek kon ontstaan, is nog niet bekend. De Inspectie Leefomgeving en Transport gaat het lek onderzoeken. ''We willen weten wat er precies is gebeurd'', lichtte een woordvoerder toe.

Fosforzuur

Het fosforzuur was afkomstig van fosforfabriek Thermphos, dat al enkele jaren onder vuur ligt wegens onder meer milieuvervuiling en een gebrekkige veiligheidscultuur. De wagon gaat voor het onderzoek terug naar Thermphos. Fosforzuur is een bijtende stof.

Nieuwdorp maakt deel uit van de gemeente Borsele. Het terrein waar de trein stond lag volgens een woordvoerder van der veiligheidsregio enige kilometers weg van de kerncentrale Borssele.

Bekijk alle reacties op Twitter via NUlive