BREDA - Felix V. moet 10 jaar de cel in voor het doden van de 6 maanden oude baby Sky. Dat heeft officier van justitie Paul Emmen woensdag geëist voor de rechtbank in Breda.

Het kind stierf in december 2009 in Bergen op Zoom.

Volgens de aanklager heeft de 29-jarige ex-vriend van de moeder van Sky de baby expres laten vallen. De baby zou daarbij met haar hoofd op de tafel zijn terechtgekomen en tegen de tafelpoot.

V. bekende pas na vele verhoren dat hij de baby expres liet vallen. Later en dinsdag voor de rechtbank ontkende hij dat.

Buitensporig geweld

De officier zag vooral bewijs in de letsels van de baby. Die kunnen volgens forensisch kinderarts Rob Bilo zijn ontstaan door buitensporig geweld.

En volgens de arts is het mogelijk dat het kind als gevolg van een optelsom van haar letsels is overleden, zelfs als de baby per ongeluk zou zijn gevallen.

De officier vond bewezen dat de baby minder hard is gevallen dan verondersteld. Het kind zou met het hoofd niet op de grond maar op een schoen zijn gevallen. Dat betekent dat andere 'klappen' nog harder moeten zijn geweest, wat zou bewijzen dat V. de baby expres heeft gedood.

Per ongeluk

Advocaat Joost Dionisius blijft erbij dat zijn cliënt de baby per ongeluk heeft laten vallen. Dat het meisje daarbij overleed is mogelijk, zei hij, verwijzend naar het rapport van Bilo.

De raadsman vond dat de bekennende verklaringen uitgesloten moeten worden van het bewijs. Die zouden onder druk van een agent zijn afgelegd.

De uitspraak is 6 maart.