AMSTERDAM - Oud-eigenaar van het Amsterdamse kinderdagverblijf 't Hofnarretje Albert Drent wil in gesprek met de ouders van kinderen die door Robert M. zijn misbruikt op de opvang.

Hij heeft de advocaat van de ouders Richard Korver daarover benaderd.

Drent heeft vrijdag een e-mail naar Korver gestuurd waarin hij schrijft dat hij meeleeft met de ouders en de slachtoffers en een gesprek niet uit de weg gaat. "Hij is bereid met hen te praten, omdat hij zich kan voorstellen dat ze veel vragen hebben", zegt Drents woordvoerder.

Volgens hem heeft Korver toegezegd de uitnodiging van Drent met de ouders te bespreken, maar heeft zich vooralsnog niemand gemeld.

Verontwaardigd

Wel zijn ouders verontwaardigd dat de heer Drent via de pers doet overkomen alsof hij bereidwillig is vragen te beantwoorden, terwijl hij al bijna een jaar weigert om aan te geven of zijn onderneming een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering had.

"Als de heer Drent een daadwerkelijke bereidheid heeft om vragen van mijn cliënten te beantwoorden, laat hem dan eens beginnen met het antwoord op de verzekeringsvraag, zodat ook zij zien in hoeverre dit charmeoffensief serieus genomen dient te worden", aldus Korver.
 

Eng

Drent zegt het in de Volkskrant 'eng' te vinden met de ouders te praten, maar een confrontatie niet uit de weg te gaan. "Ik ben bang dat ze boos op me zijn, maar misschien helpt het als we delen dat we er allemaal ingetrapt zijn", aldus Drent woensdag in de krant.

"Ik weet niet waar ik spijt van moet hebben, ik heb niks misdaan", zegt Drent.

Drent is woedend dat hij omdat hij als pedo is weggezet en omdat hij er van wordt verdacht Robert M. zijn gang heeft laten gaan. Toch heeft de oud-eigenaar begrip voor de ouders. "Als ouder zou ik ook alles uit de kast halen om de waarheid boven tafel te krijgen."

Vervolgen

Ouders van meerdere slachtoffers in de Amsterdamse zedenzaak dienden vorige week bij het hof een verzoek in om Drent alsnog vervolgd te krijgen.

Ze zijn het niet eens met de beslissing van justitie om Drent niet te vervolgen. Hij en de directie van het kinderdagverblijf wisten volgens justitie niet van het misbruik.

Hoofdverdachte Robert M. heeft bekend 87 heel jonge kinderen te hebben misbruikt, onder meer toen hij bij 't Hofnarretje werkte. De rechtszaak tegen hem begint 12 maart.

Alles over de Amsterdamse zedenzaak