AMSTERDAM - De politie heeft donderdagavond 41 supporters aangehouden rondom de wedstrijd Ajax-Manchester United.

Ze werden opgepakt voor onder meer openlijke geweldpleging, belediging en mishandeling, liet de politie vrijdag weten. Het gaat zowel om Nederlandse als Britse voetbalfans.

In 2 dagen tijd werden in totaal 129 personen aangehouden in verband met de voetbalwedstrijd die donderdagavond in de Amsterdam ArenA werd gespeeld. Ajax verloor met 0-2.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd het vooral op de Amsterdamse Wallen onrustig. Supporters van Ajax en Manchester United daagden elkaar uit en gooiden flesjes bier en allerlei rommel naar elkaar. De mobiele eenheid moest ingrijpen, waarbij 25 mensen werden aangehouden.

Later op de avond ontstond een vechtpartij op de Lange Niezel in de Amsterdamse binnenstad, waarbij de politie acht hooligans in de kraag greep. De schermutselingen ontstonden door de grote hoeveelheden alcohol die de Britse fans namen, aldus de politie.

Anderlecht

Op woensdagavond werden al 88 mensen aangehouden. Ook moesten toen 54 hardekernsupporters van de Belgische club Anderlecht op bevel van de burgemeester de hoofdstad verlaten.

Zij waren van plan om samen met Ajax-supporters de confrontatie aan te gaan met de Britse voetbalfans.

De meeste aangehouden personen zijn alweer vrijgelaten. Zij moeten een boete betalen. Het is onbekend hoeveel raddraaiers nog vastzitten.