BAARLE-NASSAU - Op bungalowpark L'Air Pur op Landgoed Schaluinen in Baarle-Nassau zijn dinsdag in een woning verschillende soorten drugs en diverse gevaarlijke stoffen gevonden.

De politie vermoedt dat het om harddrugs gaat. Na onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) bleek dat de stoffen niet explosief waren.

De bewoners van vijf nabijgelegen bungalows die uit voorzorg waren ontruimd, kunnen weer terug naar hun woning.

De politie deed dinsdagochtend rond half tien in een van de bungalows op het park onderzoek, omdat het vermoeden bestond dat er drugs in de woning lagen. Daarbij werden een 32- en een 38-jarige man aangehouden.

Bomverkenner

Omdat er aanwijzingen waren dat er ook gevaarlijke stoffen aanwezig waren, werd een bomverkenner ingeschakeld. Die heeft vervolgens de EOD opgeroepen. Behalve deze dienst waren brandweer, ambulance en politie ter plekke. Ook is een hond ingezet die is getraind op het vinden van explosieven.

De EOD heeft de woning vrijgegeven. De politie kan nu onderzoeken om wat voor drugs en gevaarlijke stoffen het gaat. Volgens een woordvoerder is nog niet te zeggen of er in het huis een laboratorium was ingericht.

Volgens een bewoner staan er 340 huisjes op het 35 hectare grote park. Ongeveer de helft daarvan wordt permanent bewoond; de andere helft wordt gebruikt als vakantiewoning.