ROTTERDAM - De rechter-commissaris in Rotterdam heeft een echtpaar in bewaring gesteld voor het uitbuiten van tientallen Polen.

De Inspectie SZW (de voormalige Arbeidsinspectie) hield de man (57) en vrouw (51) eerder deze week in Rotterdam aan, zo liet een woordvoerder zaterdag weten.

Het paar heeft vermoedelijk tientallen Polen via uitzendbureaus te werk gesteld, onder andere in de tuinbouw, en hield een deel van de inkomsten van de Polen achter. De Polen konden niet zelf beschikken hun inkomsten, omdat de verdachten dat op hun eigen rekening lieten storten.

Op het salaris dat contant aan de Polen werd uitbetaald, werden eerst hoge bedragen voor huisvesting en vervoer ingehouden. De Polen verbleven in woningen en stacaravans in de regio Rotterdam.

De Inspectie SZW heeft de woning van het echtpaar in Rotterdam doorzocht. Er zijn drie caravans, 12 auto's en ongeveer 10.000 euro aan contanten in beslag genomen. Daarnaast is beslag gelegd op de administratie en een aantal Nederlandse en Poolse bankrekeningen.