BORNERBROEK - Twee broertjes van 7 en 8 jaar uit Zoetermeer en een man van 40 jaar en zijn dochtertje van 8 jaar zijn overleden na een aanrijding zondagavond tussen twee auto's op de A35 ter hoogte van Bornerbroek.

Dat meldde de politie maandag. Drie andere inzittenden van de auto's, allen uit Zoetermeer, liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De auto's belandden door de aanrijding in het ijskoude water. In de ene auto zaten vijf mensen uit Zoetermeer. Twee vrouwen van 21 en 48 jaar en een man van 38 jaar liggen in ziekenhuizen. Hun toestand is zorgwekkend, zegt de politie. In de andere auto zat de vader uit Deventer met zijn dochtertje.

Versmalling

Hoe de auto's op elkaar konden botsen, is nog onduidelijk. Er is nog onderzoek gaande. Het ongeluk gebeurde op de plek waar de snelweg versmalt van drie naar twee rijbanen.

Duikers van de brandweer haalden alle inzittenden van de auto's met spoed uit het water, maar omdat het ijskoud was, werd al voor hun toestand gevreesd. De snelweg werd na het ongeluk afgesloten, maar is maandagochtend weer geopend voor verkeer.