DEN HAAG/VALKENSWAARD - Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vrijspraak van plasticverwerker Timco in Valkenswaard en directeur Georges K. in de strafzaak na de brand die het bedrijf verwoestte.

De rechtbank in Den Bosch sprak het bedrijf en de directeur vanwege gebrek aan bewijs vrij van de beschuldiging dat pallets te dicht bij de erfgrens stonden opgeslagen toen er op 21 juli 2010 een verwoestende brand uitbrak.

De rechter zegt dat onduidelijk is of de pallets er kort of lang stonden. De directeur heeft daarover wisselend verklaard.

Tegen het bedrijf was een boete van 25.000 euro geëist. De eis tegen de bestuurder was een werkstraf van 60 uur plus een maand voorwaardelijke celstraf.

De officier van justitie blijft erbij dat ook kort durende opslag van goederen verboden was, zei een woordvoerster zaterdag in een toelichting op het hoger beroep. Bovendien meent het Openbaar Ministerie dat de bekentenis die de verdachte in eerste instantie heeft afgelegd, ten onrechte niet als bewijs is gebruikt.

De grote brand verwoestte Timco volledig. Ook twee naastgelegen bedrijven werden getroffen. In de directe omgeving moesten enkele honderden bewoners tijdelijk hun huis uit. De geur van plastic bleef dagenlang in de omgeving hangen. De oorzaak van de brand werd niet gevonden.