AMSTERDAM - De naam Willem Holleeder is kort voor de vrijlating van de oud-Heinekenontvoerder als merk geregistreerd in het Benelux Merkenregister.

Dat blijkt uit onderzoek van merkenbureau Chiever.

De eigenaar van het merk, dat werd ingeschreven onder nummer 911867, is Sonja Holleeder, de zus van Willem. Het merk is op 9 december 2011 geregistreerd voor verschillende soorten producten en diensten, waaronder 'drukwerken', 'onderwijsmateriaal', 'hoofddeksels', 'sportieve en culturele activiteiten' en 'ontspanning'.

Volgens Chiever kunnen er twee redenen zijn waarom Holleeder zijn naam als merk laat registreren. ''Het kan uit defensieve overwegingen gedaan zijn: om te voorkomen dat anderen er tijdens de 'Holleederhype' met de naam vandoor gaan. Maar het kunnen ook commerciële overwegingen zijn.''

Holleederrondleidingen

Mogelijk denkt Holleeder dat hij nog een slaatje kan slaan uit zijn grote naamsbekendheid. Zo zou hij op basis van deze registratie iemand een licentie kunnen verlenen om bijvoorbeeld Holleederrondleidingen te verzorgen langs opvallende plaatsen in Amsterdam, aldus het merkenbureau.