BEETSTERZWAAG - In de bossen in het Friese Beetsterzwaag wordt vrijdag opnieuw gezocht naar de vermiste agent uit Groningen.

De bossen worden uitgekamd door enkele tientallen agenten van de mobiele eenheid (ME), zo meldde de politie vrijdag. Ook een speurhond wordt ingezet.

Donderdag zocht de ME ook al in de bossen van het Friese dorp, maar zonder succes. De politie doorzoekt nu een specifieker gebied omdat men vermoedt dat de 30-jarige agent, Friso Wouda, daar vaak kwam. Wegens sneeuwval kan een politiehelikopter niet worden ingezet.

De politie heeft donderdagavond onder taxichauffeurs in Groningen flyers verspreid. Omdat Wouda geen auto heeft, bestaat de mogelijkheid dat hij de afgelopen dagen gebruik gemaakt heeft van een taxi, zegt een woordvoerder. Ook sluit de politie niet uit dat Wouda op de fiets is vertrokken. Zijn mountainbike is niet aangetroffen.

De agent in opleiding wordt sinds dinsdag vermist. Die ochtend is hij voor het laatst gezien bij een pinautomaat en een supermarkt in de binnenstad van Groningen.