LUTTELGEEST - Met man en macht wordt sinds woensdagavond in Luttelgeest gezocht naar de 10-jarige Michael van Dijk uit het Flevolandse dorp.

 Michael verdween woensdagmiddag spoorloos na een bezoekje aan zijn opa en oma die ook in het dorp wonen. De politie gaf enkele uren na zijn verdwijning een Amber Alert, waarmee miljoenen Nederlanders werd gevraagd naar de jongen uit te kijken.

Donderdagmiddag werd de melding ingetrokken. ''Het waarschuwende gedeelte is nu voorbij. Iedereen weet inmiddels dat hij is vermist'', aldus de politie.

Tientallen agenten, ME'ers, speurhonden, brandweerlieden en vrijwilligers kamden tot donderdagochtend half 5 het dorp en omgeving uit op zoek naar de jongen. Na een korte nacht werd de speurtocht enkele uren later alweer hervat. De politie vreest het ergste. ''Het was vannacht bitterkoud.''

IJs

Na een melding van een voorbijganger richtte de aandacht zich donderdag in de loop van de ochtend op een wak in de Luttelgeestse Vaart. De brandweer zette een strook van ongeveer 100 meter langs de vaart af en sloeg om de 10 meter een gat in het ijs, waar duikers om de beurt het water in gingen. De zoekactie in de vaart bleef zonder resultaat.

De hulpverleners hervatten aan het begin van de middag hun speurwerk in het dorp en omgeving. ''Het hele dorp wordt ondersteboven gekeerd.''

Het dorpje in Noordoostpolder telt 2400 inwoners.

Zoektocht vermiste jongen