ROTTERDAM - Het is nog altijd onduidelijk onder welke omstandigheden Farida Zargar om het leven is gebracht.

Haar stoffelijk overschot werd vorig jaar november gevonden in het Mallebos in Spijkenisse.

Voor het Openbaar Ministerie staat wel vast dat de 34-jarige verdachte in deze zaak, Patrick S. uit Spijkenisse, betrokken is bij haar dood.

Het slachtoffer overleed aan steekwonden in haar buik en hals. Dat bleek donderdag tijdens een pro-formazitting bij de rechtbank in Rotterdam.

Roofdier

De betrokkenheid van S., die niet op de zitting aanwezig was, blijkt onder andere uit afgeluisterde gesprekken die de verdachte had met zijn broer en zus toen die hem bezochten in de gevangenis.

De verdachte zou onder meer hebben opgemerkt ''een roofdier'' te zijn en hebben gezegd dat de dood van Farida een geval was van toevallige omstandigheden.

Justitie beschikt bovendien over belastende verklaringen van een medeverdachte van S. in een andere zaak, een straatroof.

Ontvoering

Het OM legt S. voorlopig ontvoering van Zargar met de dood tot gevolg en/of diefstal met geweld met de dood tot gevolg ten laste. Maar dat kan zomaar veranderen in moord of doodslag, zei de officier van justitie. Dat hangt af de resultaten van het nader onderzoek.

De zaak werd voor maximaal 3 maanden aangehouden. In die periode moet S. naar het Pieter Baan Centrum voor een onderzoek naar zijn geestesgesteldheid. Hij wil daar overigens niet aan meewerken volgens zijn advocaat.

Venusstraat

De 22-jarige Zargar vertrok op 5 augustus 2010 van haar werk op de fiets naar haar huis in Spijkenisse. Zij kwam nooit thuis aan. Het onderzoek naar haar vermissing zat lange tijd op een dood spoor, totdat S. oktober vorig jaar werd opgepakt voor een straatroof. In een woning in de Venusstraat Spijkenisse waar S. had verbleven, vond de politie onder meer een tas en het paspoort van het slachtoffer. In november werd uiteindelijk haar lichaam gevonden in het Mallebos op aanwijzingen van S.

Het lichaam miste een voet. Dat lichaamsdeel werd later gevonden onder een schuur achter de woning in de Venusstraat.