AMSTERDAM - Tientallen mannen zijn het afgelopen jaar gestopt als leider op een kinderdagverblijf sinds de grote Amsterdamse zedenzaak.

De Belangenvereniging van ouders in de kinderopvang en peuterspeelzalen (Boink) heeft woensdag een bericht daarover van de NOS bevestigd.

Sommige mannen werken helemaal niet meer in de kinderopvang. Anderen zijn overgestapt naar de naschoolse opvang, waar kinderen van 4 tot en met 12 jaar worden opgevangen.

Een aantal van de mannen is min of meer gedwongen weggegaan, nadat verontruste ouders aan de bel hadden getrokken bij de leiding van de opvang.

Bekeken

Maar anderen ''voelen zich ook bekeken en worden moe van het gevoel dat ze bijna elke keer als ze een kind optillen erbij moeten zeggen dat de ouder zich geen zorgen hoeft te maken’’, aldus een zegsman van Boink.

Boink noemt het ''zeer treurig’’ dat sommige opvangverblijven daadwerkelijk goede mannelijke medewerkers hebben weggestuurd. ''Laten we vooral niet vergeten dat we het hier 99 van de 100 keer over zeer capabele mensen hebben’’, stelt de woordvoerder.