AMSTERDAM - De voortvluchtige Ajax-hooligan Rick Halman zou op 29 oktober een 24-jarige man hebben doodgeschoten vanwege een simpele woordenwisseling.

Dat vermoedt de politie, zo bleek dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Halman stond die bewuste zaterdagochtend rond 4.30 uur met enkele anderen op de weg voor het café waar hij was uitgeweest.

Op een gegeven moment kwam er een auto met vier mannen aan, maar die kon er niet langs. Toen de inzittenden de mannen op straat vroegen aan de kant te gaan, ontstond er een woordenwisseling.

De 28-jarige Halman zou vervolgens een van de personen in de auto hebben neergeschoten. Hij zou drie kogels van dichtbij op het slachtoffer hebben afgevuurd en twee op het wegrijdende voertuig.

Spoorloos

De verdachte is sinds het incident spoorloos. Justitie heeft inmiddels een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot zijn aanhouding.

Halman is een berucht lid van de harde kern van Ajax-supporters. In 2009 schoot hij in het rond in een kroeg in Rotterdam waar veel Feyenoordsupporters komen, maar toen raakte er niemand gewond. De politie waarschuwt dat hij gevaarlijk en onberekenbaar is.