ROTTERDAM - De Rotterdamse politiecommissaris die afgelopen jaarwisseling onder invloed achter het stuur werd betrapt, gaat niet in beroep tegen zijn veroordeling.

Dat zegt zijn advocaat Frank van Ardenne dinsdag desgevraagd aan het ANP.

De rechter in Rotterdam legde de politieman 950 euro boete op. Ook is hij 8 maanden zijn rijbewijs kwijt, waarvan 5 maanden voorwaardelijk.

De commissaris van het korps Rotterdam-Rijnmond stapte de bewuste nacht met te veel drank op achter het stuur, omdat hij zijn vrouw wilde thuisbrengen die onwel was geworden. De man handelde uit ''paniek'', zei hij zelf tijdens de zitting.

Noodsituatie

Dat hij een medewerker is van een politiekorps, gold als een verzwarende omstandigheid. De rechter vond, net als het Openbaar Ministerie, dat juist hij beter had moeten weten. Ook oordeelde de rechter dat er van een noodsituatie die nacht geen sprake was.

Wel liet de rechter in het voordeel van de politieman meewegen, dat zijn zaak al veel media-aandacht heeft gehad. Verder rekende de rechter in haar overweging mee dat de commissaris in een stresssituatie was door de val van zijn vrouw en dat hij zijn rijbewijs nodig heeft voor zijn beroep.

Volgens Van Ardenne vinden hij en zijn cliënt een hoger beroep ''alleszins verdedigbaar''. Maar de politieman wil nu rust voor zichzelf en zijn gezin, verduidelijkt de advocaat de keuze.

Bij de politie loopt nog een disciplinair intern onderzoek naar dit incident. Dat is nog niet afgerond, aldus Van Ardenne.