AMSTERDAM - De Amsterdam Hells Angels hebben hun clubterrein aan de H.J.E. Wenckebachweg verlaten. Maandagochtend rond 10.30 uur droeg de motorclub de sleutels over aan de gemeente.

Direct begon een sloopmachine met het afbreken van clubhuis Angel Place.

De Hells Angels zaten zo’n 4 decennia op het terrein. De gemeente wil het gebied herontwikkelen en na een onteigeningsprocedure moest de motorclub vertrekken. Op last van de rechter krijgen de Angels wel 400.000 euro mee.

De H.J.E. Wenckebachweg en omgeving moeten een woonwijk worden. Waar tot maandag het clubterrein van de Hells Angels lag, komt een parkje. In het gebied staan momenteel nog de Bijlmerbajes, containerwoningen voor studenten en bedrijfsgebouwen.

Voorkomen

Vooralsnog is niet duidelijk waar de motorclub nu naartoe gaat. De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan heeft gezegd dat hij er alles aan zal doen te voorkomen dat de Angels een nieuwe plek in de hoofdstad krijgen.

Ook de buurgemeente Diemen heeft al laten weten dat ze daar niet welkom zijn.

Maandag stapt ook Daniël Uneputty (Unu) op als president van de Amsterdamse tak van de Hells Angels. Hij was dat sinds 2004.

Uneputty zei zaterdag dat de naam van zijn opvolger intern al bekend is, maar dat de persoon in kwestie dat te zijner tijd zelf wereldkundig zal maken.

Lees de laatste tweets over dit onderwerp op NUlive

Hells Angels hebben clubterrein verlaten