DEN HAAG - Op het Malieveld in Den Haag stonden zondagmiddag na vijf uur nog steeds de actievoerders van Occupy. Zij hebben vooralsnog een aanzegging van de politie genegeerd om voor die tijd te vertrekken.

Dat zei een woordvoerster van de gemeente.

Als ze niet weggaan, komt er uiteindelijk een moment dat de politie gaat ingrijpen, aldus de zegsvrouw.

De gemeente Den Haag wil dat de betogers zondag weggaan, omdat dan de winterregeling voor zwervers van kracht wordt. De actievoerders van Occupy vallen daar volgens de gemeente ook onder.

Geen politie

Maar de actievoerders zijn nog niet voornemens weg te gaan en hebben medestanders opgeroepen om te komen naar het tentenkampje. In totaal stonden er rond half 6 circa 30 demonstranten. Zij scandeerden leuzen. De politie is er niet.

Zij bivakkeren daar al meer dan 3 maanden om hun onvrede te uiten over de 'graaicultuur' binnen de financiële sector.

Vorst

De gemeente Den Haag stelde eerder geen problemen te verwachten met Occupydemonstranten die weigeren het Malieveld in de nachtelijke uurtjes te verlaten.

De winterregeling gaat in zodra er vijf achtereenvolgende nachten vorst op komst zijn. Of de demonstranten als de temperaturen stijgen weer op het Malieveld mogen overnachten, is nog niet duidelijk. Occupy moet dan een nieuwe aanvraag doen, meldt de gemeente Den Haag.

Volg de discussie op Twitter over dit nieuws via NUlive