VLAARDINGEN - Ruim 1300 actievoerders protesteerden zaterdagavond op verschillende plaatsen met fakkels tegen plannen van minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) voor de snelweg A15.

Circa 750 actievoerders protesteerden in Gelderland met een fakkeloptocht tegen de rijkskeuze voor een brug over het Pannerdensch Kanaal in het nog aan te leggen nieuwe snelwegdeel van de A15.

De twee tochten in Lingewaard en Duiven werden gescheiden door het kanaal, aldus een zegsman. De brug waartegen werd geageerd moet de snelweg doortrekken van Bemmel naar de A12 bij Zevenaar. Demonstranten en gemeenten in het gebied blijven pleiten voor een tunnel.

Zeker 600 demonstranten liepen zaterdagavond met fakkels en lampionnen door het natuurgebied bij Vlaardingen waar de Blankenburgtunnel moet komen. De stoet was volgens een woordvoerder 1,5 kilometer lang.

Schultz van Haegen besloot onlangs tot de aanleg van de Blankenburgtunnel. Die tunnel moet de A15 met de A20 gaan verbinden. De demonstranten vinden dat het laatste stukje groen in Midden-Delfland zo wordt vernietigd. Er waren toespraken en muziek.

Fakkels tegen plannen A15