BREDA - De schietpartij op een woonwagenkamp in Breda die in 2010 het leven kostte van een 12-jarige jongen is waarschijnlijk door de politie op beeld vastgelegd.

Advocaat Adam Doesburg van vader John G. zegt het erop lijkt dat er wegens een drugsonderzoek een politiecamera stond gericht op de woonwagen van de familie. De beelden heeft hij nog niet kunnen zien, vertelde hij vrijdag.

Ook volgens advocaat Marnix van der Werf, die een van de verdachten van de schietpartij bijstaat, is het mogelijk dat een observatieteam bij het kamp de schietpartij heeft gezien en/of vastgelegd.

Vader John G. werd bijna twee weken geleden gearresteerd als een van de hoofdverdachten van een langlopend onderzoek naar de productie van en handel in drugs en grondstoffen voor synthetische drugs, vermoedelijk amfetamine.

Opsporingsbevoegdheden

Het onderzoek begon in 2009 en de recherche heeft tal van bijzondere opsporingsbevoegdheden gebruikt.

De politie gaat ervan uit dat de daders van de schietpartij een zakelijk conflict hadden met de woonwagenbewoners. De daders schoten hun automatische wapens leeg op de woonwagen.

Het Openbaar Ministerie denkt dat er ruzie is ontstaan over een partij van 400 kilo cocaïne die is kwijtgeraakt, zegt Van der Werf. Dat zou blijken uit het drugsonderzoek.

Het OM in Breda gaat niet in op de beweringen van de advocaten. Maandag is er in de bunker in Amsterdam een pro-formazitting tegen vier verdachten van de schietpartij.