ARNHEM - De 14-jarige jongen uit Capelle aan de IJssel, die vorige week zaterdag een meisje van 15 jaar in Arnhem neerstak, zou 100 euro hebben gekregen voor zijn daad.

Dat vertellen medescholieren en vrienden van het slachtoffer elkaar via sociale media als Twitter. Ook de politie onderzoekt of er geld is betaald voor de aanval op de Arnhemse, die enkele dagen later aan haar verwondingen overleed.

De Capellenaar zou zijn ingehuurd door een 17-jarige inwoner van Rotterdam. De Rotterdammer deed dat op aandringen van zijn vriendin, een 16-jarige Arnhemse. Dit meisje moet vrijdag voor de rechter-commissaris in Arnhem verschijnen.

Het 15-jarige slachtoffer is donderdag in besloten kring begraven. Op het Lorentz Lyceum, waar beide meisjes op school zaten, is een herdenking gehouden. Het slachtoffer en de 16-jarige waren goede vriendinnen.

Het 15-jarige meisje zou een roddel hebben doorverteld over haar vriendin, wat de aanleiding zou zijn geweest voor de dramatische gebeurtenis. Justitie ziet de Rotterdammer als degene die heeft aangezet tot moord.

De twee jongens van 14 en 17 jaar die verdacht worden van de moord blijven in elk geval 30 dagen langer vast zitten.