AMSTERDAM - De politie is vrijdagochtend begonnen met het ontruimen van een gebouw op het voormalige Shellterrein in Amsterdam-Noord.

Drie krakers zijn vrijdag opgepakt tijdens de ontruiming van een gebouw op het voormalige Shellterrein in Amsterdam-Noord.

De politie hield ze aan voor kraken en omdat ze geen gehoor gaven aan het bevel het pand te verlaten. Tegen 14.30 uur was de ontruiming voorbij.

Het Groot Laboratorium werd eind vorig jaar gekraakt. De ontruiming begon rond kwart voor tien en verliep rustig. De politie en ME waren in groten getale aanwezig.

De politie was vrijdagochtend in alle vroege al het pand ingegaan om iedereen te sommeren te vertrekken. Er waren toen nog ongeveer 20 man binnen.

Ontruimen

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft besloten het pand te ontruimen omdat de situatie er volgens hem zeer ernstig is.

Er wonen criminelen, half januari vond de politie er een dode man die was overleden aan een overdosis en deze week was er een steekpartij. Verder is het pand volgens Van der Laan heel vies. Zo liggen er overal uitwerpselen.

Bewoners probeerden de ontruiming donderdag nog te voorkomen met een kort geding, maar zij vingen bot bij de rechtbank.

Politie ontruimt voormalig Shellgebouw