AMSTERDAM - Daniel Uneputty stapt per 30 januari op als baas van de Amsterdamse Hells Angels. Dat laat de motorclub woensdag weten.

Na 8 jaar vindt Uneputty het welletjes en wil hij meer aandacht besteden aan zijn gezin en het tatoeëren. ''Ik neem eenzelfde beslissing als Wouter Bos en Camiel Eurlings'', zegt Uneputty. Ook wil hij tijd besteden aan de 'support shop' van de Hells Angels aan het Amsterdamse Waterlooplein.

Uneputty volgde in 2004 Willem van Boxtel op als leider van de Hells Angels. 'Big Willem' werd oneervol ontslagen omdat hij in opdracht van Willem Endstra een aanslag op topcrimineel Willem Holleeder zou beramen.

Opvolger

Wie zijn opvolger wordt is nog niet bekendgemaakt. Uneputty legt zijn functie maandag officieel neer. Die dag wordt ook de poort gesloten van Angels Place aan de Wenckebachweg.

Uneputty ziet dat als een mooie aanleiding om afscheid te nemen. ''Er komt een nieuwe lichting aan in hopelijk een nieuw clubhuis: een nieuw Hells Angel-tijdperk breekt aan'', zegt de scheidende president.

Waar de Angels domicilie zullen kiezen is nog onbekend. Diemen wordt het in ieder geval niet, zo werd woensdag bekend. De bestemmingsplannen laten vestiging niet toe in de panden die de club op het oog had, stelt de gemeente Diemen.

Hells Angels-leider stapt op