AMSTERDAM - Twee slachtoffers van de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn mogen geen getuigen horen in een procedure voor schadevergoeding. 

De rechtbank in Den Haag heeft een verzoek daartoe maandag afgewezen.

De advocaat van de twee wilde onder anderen de ouders van dader Tristan van der V., de korpschef van de politie Hollands-Midden en de directeur van de GGZ in Alphen ondervragen om beter in te schatten of een rechtszaak kans van slagen heeft.

De slachtoffers nemen het de twee kwalijk dat ze niets hebben gedaan om te voorkomen dat Van der V. een wapenvergunning kreeg.

Rapporten

Volgens de rechter voegt een getuigenverhoor niets toe aan de rapporten die al zijn verschenen over het bloedbad in april vorig jaar. Op basis daarvan kunnen de slachtoffers bepalen of een rechtszaak zin heeft.

De slachtoffers waren op het moment van de schietpartij in het winkelcentrum. Een van liep een schotwond op, de ander kon tijdig dekking zoeken. Zeven mensen, onder wie Van der V., kwamen om het leven. De schutter was ondanks zijn psychische gesteldheid in het bezit van drie wapens. Voor alle drie had hij een vergunning.

Alle berichten over de schietpartij in Alphen aan den Rijn