GEERTRUIDENBERG - De politie heeft maandagmiddag opnieuw een aantal pakketjes met explosieven gevonden aan de Standhazensedijk in Geertruidenberg.

Dat zegt een woordvoerder van de politie. Om hoeveel pakketjes het precies gaat, wil hij in het belang van het onderzoek niet meer zeggen.

Zondag werden al vier pakketjes gevonden met onder meer twee granaten. De gevonden granaten komen niet uit de Tweede Wereldoorlog. Ze zijn van recentere datum.

Om het onderzoek niet te hinderen, wil de politie niet meer zeggen hoeveel pakjes er maandag nog zijn gevonden. Volgens een woordvoerder zat er explosief wapenmateriaal in.

Of de explosieven bewust zijn verstopt of dat ze zijn weggegooid, is nog niet duidelijk. Ze waren in ieder geval goed ingepakt en zo droog dat ze nog hadden kunnen ontploffen.

Noodpomp

De pakketjes kwamen boven nadat het waterschap met een noodpomp het waterpeil in de sloot had laten zakken.

De Standhazensedijk is een doodlopende straat met aan weerszijden een sloot. De sloten komen uit in een bassin. Daarachter liggen de dijk en het kanaal. Het scheepvaartverkeer heeft er geen hinder van.

De zoekactie naar pakketjes met explosieven is inmiddels afgerond. De politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zijn klaar met het onderzoeken van de Standhanzedijk.

Het materiaal is ter plekke ontmanteld en wordt overgebracht naar de technische recherche. Die gaan het onder meer op DNA-sporen en serienummers controleren.

Explosieven Geertruidenberg