GEERTRUIDENBERG - De technische en tactische recherche van de politie is maandag verder gegaan met het uitkammen van een industrieterrein aan de Standhazensedijk in Geertruidenberg op zoek naar explosieven.

Ook medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zijn aanwezig. Uit voorzorg staat ook een ambulance klaar. De brandweer is weer vertrokken.

Alle pakketjes zijn onklaar gemaakt. In tegenstelling tot wat de politie zondag bekend maakte, blijken niet drie maar vier pakketjes met explosief materiaal gevonden. Zondagochtend vond een man twee pakketjes.

In een ervan zaten twee granaten. In het andere pakje zat aan elkaar geplakt explosief materiaal. De politie vond later op de middag nog twee soortgelijke pakketjes. Die waren dichtgeplakt.

Noodpomp

Om wat voor explosief materiaal het gaat, is nog niet duidelijk. Wel is het volgens een politiewoordvoerder zeker dat de gevonden granaten niet zijn overgebleven van de Tweede Wereldoorlog.

Ze zijn van recentere datum. Ook moet later duidelijk worden of de explosieven bewust zijn verstopt of dat ze zijn weggegooid.

Het waterschap heeft op verzoek van politie en EOD een noodpomp ingezet. Om het zoeken te vergemakkelijken wordt water van de ene naar de andere sloot gepompt om het waterpeil te laten zakken.

De zoektocht naar meer pakketjes werd zondagavond afgebroken toen het te donker werd.