TERWOLDE - De moeder van de twee kinderen die dood werden gevonden in Terwolde, is woensdag formeel als verdachte aangehouden.

Ze wordt er van verdacht de kinderen te hebben omgebracht, aldus de politie. De 41-jarige vrouw, die zwaargewond raakte, werd aangehouden in het ziekenhuis waar zij sinds de ontdekking verblijft. 

De ontzielde lichamen van de jongens van 7 en 10 jaar werden in de nacht van maandag op dinsdag ontdekt in een vakantiechalet in het Gelderse Terwolde. De kinderen woonden daar sinds kort voor de kerstdagen met hun moeder. Het gezin was verhuisd uit Spijkenisse. De vader woont elders.

Woensdag is sectie op de lichamen van de jongens verricht door het Nederlands Forensisch Instituut. De politie gaat uit van een familiedrama. Ze geeft geen informatie over de doodsoorzaak.

De politie is woensdag verder gegaan met het onderzoek naar de dood van jongetjes van 7 en 10 jaar. Rechercheurs zochten onder andere op vakantiepark De Scherpenborg, dat gedeeltelijk permanent wordt bewoond.

Bureau Jeugdzorg

Het gezin was bekend bij Stek Jeugdhulp en Bureau Jeugdzorg Stadsregio in Rotterdam. ''In de zomer van 2010 hebben de ouders van de jongens ondersteuning gevraagd bij de opvoeding, waarna Bureau Jeugdzorg en Stek deze hulp geboden hebben'', aldus jeugdzorg.

Die benadrukt dat het vrijwillige hulpverlening betrof en er dus geen sprake was van een kinderbeschermingsmaatregel.