ROTTERDAM - In de zaak rondom afpersing van een Arnhemse horecaondernemer is afgelopen weekend opnieuw een lid van de Hells Angels opgepakt, meldde het Openbaar Ministerie (OM) maandag.

Het is de vierde verdachte in deze zaak, een 33-jarige man uit Amersfoort.

Samen met de drie eerder opgepakte angels zou hij de exploitant van een uitgaansgelegenheid hebben afgeperst. Vermoedelijk deed deze ondernemer na bedreiging met een vuurwapen en lichamelijk geweld afstand van de belangen in zijn bedrijf. Dit zou in september zijn gebeurd.

De Koninklijke Marechaussee hield de Amersfoortse angel in de nacht van vrijdag op zaterdag aan in Delfzijl, toen hij aanmeerde met het vrachtschip waarop hij kapitein was, aldus het OM.

Een van de andere verdachten is een 34-jarige onderofficier en schietinstructeur van de Koninklijke Landmacht. Hij werd samen met twee andere Hells Angels in oktober opgepakt.

Volgens zijn advocaat is deze voormalige commando niet betrokken geweest bij de afpersing en was hij al geen lid meer van de Hells Angels voordat hij werd gearresteerd. Alle vier de verdachten zitten nog vast.