LIEMPDE - De omstreden pastoor Norbert van der Sluis in het Brabantse Liempde heeft voorlopig weer het vertrouwen van zijn overgebleven kerkbestuur.

Maandagavond leggen die tijdens een vergadering vast dat ze de komende tijd aanblijven. Dat zeiden de pastoor en het bisdom maandag.

Van der Sluis kwam in augustus in opspraak toen hij weigerde de uitvaart te verzorgen van een man die had gekozen voor euthanasie. Hij wilde zijn kerk ook niet aan een collega ter beschikking stellen, waardoor de familie voor de dienst moest uitwijken naar een andere gemeente.

Het voorval was de reden dat drie leden van het kerkbestuur hun functie neerlegden. Ze vonden de pastoor "communicatief arm" en "halsstarrig". De overige drie leden bleven aan om lopende zaken af te handelen.

Zomer

Zij hebben nu bepaald in ieder geval tot na de zomer te blijven. Daarna volgt een nieuwe evaluatie. De drie opgestapte leden keren volgens de nieuwe vicevoorzitter niet terug. Voor hen wordt naar vervanging gezocht.

Van der Sluis zegt geluisterd te hebben naar de kritiek. ''In alle eerlijkheid heb ik geen aangeboren talent voor gezelligheid", zo zegt hij. ''Maar ik ben wel mijn gezicht meer gaan laten zien en ik besteed meer tijd aan de vrijwilligers." Dat is ook de reden dat het bestuur blijft. ''De samenwerking gaat goed en de pastoor communiceert beter", aldus vicevoorzitter Jo Custers.

Niet veranderd

Volgens Van der Sluis zijn zijn standpunten niet veranderd. ''Ik ben niet milder geworden. Ik ben de 50 gepasseerd, dan verander je niet meer zo veel."

De actie voor behoud van het orgel wordt donderdag hervat. Die was uit protest stopgezet.

Het bisdom liet weten blij te zijn met het vertrouwen dat het bestuur in de pastoor heeft.