BARENDRECHT - Justitie verdenkt een lid van de omstreden motorclub Satudarah van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij vorige maand in Barendrecht.

Daarbij kwam een 52-jarige man uit Papendrecht om het leven. Dat bevestigde een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Rotterdam vrijdag naar aanleiding van berichtgeving in het AD.

De verdachte is een 48-jarige man uit Rotterdam. Hij werd op 12 december, een dag na de schietpartij, samen met twee andere mannen opgepakt en zit sindsdien vast. Het was tot nu toe niet bekend dat het ging om een lid van Satudarah.

Een onderzoek naar een mogelijke rol van de motorclub Satudarah als geheel bij het misdrijf is volgens de woordvoerster vooralsnog niet aan de orde. ''Het onderzoek richt zicht in de eerste plaats op het schietincident'', zei zij.

De schietpartij had plaats in het bedrijfspand van het slachtoffer. Daar trof de politie ook een hennepkwekerij aan met 600 planten.

In verband met de zaak zit ook nog een 37-jarige man uit Barendrecht in hechtenis. Hij was de eigenaar van het bedrijfspand.