NIJMEGEN - Het businessdeel van het Goffertstadion in Nijmegen is maandagochtend uitgebrand. De brand werd even na half 8 ontdekt door een schoonmaakster van het stadion.

Volgens stadionmanager Theo van Benthum is kortsluiting in schakelkasten mogelijk de oorzaak, maar brandweer en politie moeten nog onderzoek doen.

Bij de brand raakte niemand gewond.

De brandweer had in eerste instantie grote moeite het vuur te doven aangezien er geen watervoorziening bij het stadion bleek te zijn.

Een brandweerman kon vanuit een hoogwerker even blussen met meegebracht schuim, maar moest daarna wachten tot er via slangen water was aangevoerd vanuit het 500 meter verderop gelegen kuurcentrum Sanadome.

Brand meester

Kort voor negen uur werd het sein brand meester gegeven. Korpsen uit verschillende regiogemeenten rond Nijmegen verleenden assistentie bij de brand.

Van Benthum stelde maandagochtend dat de brandweer zelf de infrastructuur van het stadion heeft laten aanleggen en dat het voor hem een raadsel is waarom er direct bij het stadion geen bluswater beschikbaar was.

Het zal volgens hem nog een hele klus worden het businessgedeelte voor de eerstvolgende wedstrijd van NEC, op 29 januari, weer bruikbaar te maken.

De brand trok veel belangstelling van voornamelijk NEC-supporters. Bij het nabij gelegen Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) ontstonden door de brand parkeerproblemen, aangezien het personeel van het ziekenhuis het stadionterrein gewoonlijk gebruikt als parkeerplaats.

Bruin water

Ook bleek er in een woonwijk vlakbij het stadion bruin water uit de kraan te komen. Waterleidingbedrijf Vitens is bezig dat probleem te verhelpen, aldus een woordvoerster.

Het stadion De Goffert dateert uit 1939 en werd in 2000 geheel vernieuwd.