AMSTERDAM - Kinderdagverblijf de Vlinderheuvel, voorheen 't Hofnarretje, heeft een nieuwe eigenaar. Dat is donderdag bekendgemaakt.

Het kinderdagverblijf werd in 2010 bekend door de grote Amsterdamse zedenzaak. Hoofdverdachte Robert M. werkte op het kinderdagverblijf.

Tegen de voormalig directeur, Albert Drent, dreigde ook een strafrechtelijke vervolging. Enkele ouders hadden aangifte gedaan tegen Drent, omdat ze denken dat hij misschien medeplichtig is aan het misbruik. Het Openbaar Ministerie (OM) liet weten Drent niet te vervolgen.

De nieuwe eigenaresse, Jipke van 't Veen, zal de keten van vier vestigingen overnemen, zodra de organisatie een nieuwe structuur heeft gekregen.

''Na alle onrust moet er snel een tijd komen van rust voor deze kinderdagverblijven'', zegt zij. Van 't Veen wil vooral een veilige en geborgen plek creëren voor de kinderen. Ze begint in het nieuwe jaar.

Ervaring

Volgens Van 't Veen moet het bedrijf ''worden gered door iemand met een dijk van ervaring binnen de kinderopvang, maar ook iemand die ervaring heeft in het oplossen van complexe bedrijfsmoeilijkheden.''

De nieuwe directrice wil onder meer dat er beter wordt gedocumenteerd wat er binnen het bedrijf gebeurt, ''waardoor de kwaliteit van de opvang beter meetbaar wordt.''

Ook komt er een nieuwe naam voor de organisatie. De gemeente Amsterdam laat weten positief te staan tegenover de overname. 

Alles over de Amsterdamse zedenzaak