SCHIPHOL - Gebiedsontwikkelaar Chipshol heeft advocaat Bram Moszkowicz in de arm genomen in de meineedzaak tegen oud-rechter Hans Westenberg.

Moszkowicz moet ervoor zorgen dat het Openbaar Ministerie (OM) snel een besluit neemt of Westenberg strafrechtelijk wordt vervolgd, zo heeft Chipshol woensdag bekendgemaakt.

Topman Jan Poot van Chipshol deed in oktober 2009 aangifte van meineed en valsheid in geschrifte tegen Westenberg. Ondanks herhaalde verzoeken om actie heeft het OM nog altijd geen beslissing genomen.

Chipshol zegt het nu ''welletjes te vinden'' en heeft daarom Moszkowicz ingeschakeld. De ontwikkelaar zegt in de jaren negentig veel geld en grond te zijn verloren door een uitspraak van Westenberg, die toen vicepresident van de rechtbank in Den Haag was.

Westenberg zou daarbij hebben samengespannen met zijn collega Pieter Kalbfleisch. Westenberg is zelf inmiddels met vervroegd pensioen gegaan. Zijn voormalige collega Kalbfleisch ging afgelopen voorjaar in verband met de beschuldigingen met onbetaald verlof als topman van de NMa.