AMSTERDAM - Ongeveer twintig Occupyers die zaterdag een gebouw van de ING Bank in Amsterdam hebben bezet, zijn opgepakt.

Met de arrestaties, die rond 14.15 uur begonnen, komt een einde aan de bezetting door Occupyers van het bankfiliaal.

De betogers bezetten het pand aan het Rokin omstreeks het middaguur. De actievoerders stelden dat ze het een goed moment vonden opnieuw van zich te laten horen, 'nu de Occupy-beweging over de hele wereld in het nauw komt'.

De arrestaties verliepen ruw: per betoger werden vier agenten ingezet voor de arrestatie. Hierbij werden de actievoerders, die met eieren gooiden, onder meer geduwd en geslagen met wapenstokken.

Afgevoerd

De arrestanten zijn inmiddels afgevoerd in een bus van de Amsterdamse vervoerder GVB.

Met de actie wilden de betogers protesteren tegen het huidige economische systeem en vooral de rol die banken hierbinnen vervullen.

De actievoerders veroordelen dat de 'enorme winsten die de afgelopen jaren zijn behaald in de financiële sector' naar slechts een paar personen zouden zijn gegaan, terwijl de lasten nu collectief worden gedragen.

De actievoerders riepen zaterdag gelijkgestemden op ook een bankfiliaal te bezetten. Ze waarschuwden dat als de politiek de machtsverhoudingen niet laat kantelen in het voordeel van de 'gewone burger', er nog meer acties volgen.

Lees alles over Occupy op onze special

Occupyers bezetten ING