WILLEMSTAD - De Curaçaose oppositiepartij PAR eist het aftreden van minister van Planning, Bestuur en Dienstverlening Carlos Monk.

De in Colombia geboren Monk is in opspraak gekomen door zijn uitspraak dat als hij in Colombia was blijven wonen, hij lid was geworden van de FARC.

Volgens de partij sympathiseert de minister met een terroristische organisatie en kan hij niet aanblijven als minister. De FARC is een verzetsbeweging die opereert vanuit de jungle van Colombia.

Paspoort

Oud-minister van Justitie Magali Jacoba van de PAR heeft woensdag in een brief aan premier Gerrit Schotte om het aftreden van Monk gevraagd. Als Monk zijn woorden niet terugneemt, moet volgens Jacoba ook zijn paspoort worden afgenomen en moet hij het land worden uitgezet.

Minister Monk kwam vorige maand ook in opspraak, doordat hij mensen die hadden gesproken met de commissie-Rosenmöller, die onderzoek deed naar corruptie op Curaçao, had omschreven als landverraders. Die uitspraak is gemeld bij mensenrechtenorganisatie Amnesty International.