ALMELO - De politieagent in opleiding die vrijdag in Almelo een caissière doodschoot, gebruikte zijn eigen dienstwapen.

Dat heeft het Openbaar Ministerie in Almelo dinsdag laten weten.

De 25-jarige man schoot eerst een 18-jarige caissière van de C1000 in winkelcentrum De Schelfhorst dood en pleegde daarna zelfmoord.

In beide gevallen is het dienstwapen gebruikt. Het Nederlands Forensisch Instituut heeft om dat vast te kunnen stellen 'proefgeschoten' met het aangetroffen wapen, waarna de hulzen van kogels zijn vergeleken met hulzen die bij beide schietpartijen werden gevonden.

De sporen bleken zodanig overeen te komen, dat met voldoende zekerheid kon worden vastgesteld dat het dienstwapen is gebruikt, aldus het OM.

De schutter maakte nadat hij het 18-jarige meisje had gedood, een einde aan zijn eigen leven in een woning in de buurt van de supermarkt. In de woning vond de politie het dienstwapen. Er zijn geen aanwijzingen dat er meer mensen zijn betrokken bij de moord en de zelfmoord.

Zwijgzaam

Het OM is verder uiterst zwijgzaam over de vorderingen van het onderzoek door politie en rijksrecherche. Hoewel algemeen wordt gesteld dat de caissière de ex-vriendin van de schutter was, wil het OM dat nog niet bevestigen.

Ook wil justitie nog niets zeggen over verklaringen dat de schutter zijn daden heeft aangekondigd op Facebook.

Herdenking

Dinsdagavond om zes uur begint bij winkelcentrum De Schelfhorst in Almelo een herdenking voor het doodgeschoten meisje, gevolgd door een stille tocht. Bij de herdenking spreekt burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld van Almelo.