ROTTERDAM - De gemeente Rotterdam wil niet dat de snelheid op de A13 bij Overschie wordt verhoogd van 80 naar 100 kilometer per uur.

Dat schrijft wethouder Jeannette Baljeu (Verkeer) in een brief aan minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur).

Verhoging van de snelheidslimiet is niet goed voor de gezondheid van de bewoners van de deelgemeente omdat de luchtkwaliteit slechter wordt.

In 2002 is de snelheid op het traject juist verlaagd naar 80 kilometer wegens de aantoonbaar slechte gezondheidssituatie voor de bewoners langs de A13 in Overschie. De ''gezondheidswinst'' die daardoor de afgelopen jaren is geboekt, dreigt door de snelheidsverhoging teniet te worden gedaan, aldus Baljeu in de brief.

Zij dringt er namens het stadsbestuur bij de minister op aan af te zien van het verhogen van de snelheidslimiet ''op grond van gezondheidsredenen van de Rotterdamse bewoners''.

VVD-wethouder Baljeu zegt in de brief aan haar partijgenote Schultz er verbaasd over te zijn dat zij het besluit over de snelheidsverhoging via de pers te horen heeft gekregen.