ZEIST - Weggebruikers moeten dinsdag tijdens de ochtendspits rekening houden met overvloedige regenval en zware windstoten tot 100 kilometer per uur.

Dat meldt Weeronline maandag. 

''Aan de kust staat een stormachtige wind, kracht 8. Ook vrijdag lijkt de winter ons te trakteren op stormachtig weer, luidt de verwachting van Weeronline.

Weerbureau Meteoconsult laat op de website weer.nl weten dat vrijdag een serieuze storm kan opsteken met windkracht 9 tot 10. ''En waarschijnlijk wordt het een storm die van enige duur is, dus niet na bijvoorbeeld een uurtje weer gaat liggen'', aldus Meteoconsult.

Het KNMI liet weten dat er vrijdag kans is op zware windstoten. De windkracht 5 die op de website staat is een gemiddelde voor het hele land, legt een woordvoerster uit. Het instituut waarschuwt voor windstoten van 75 tot 90 km per uur in de nacht van maandag op dinsdag en dinsdagochtend.

Volgens weeronline zou december een van de natste decembermaanden ooit kunnen worden. Er is al 60 millimeter gevallen, tegen normaal 70 millimeter over de hele maand.