UTRECHT - De invoering van de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen verloopt zondag vrijwel probleemloos.

Dat heeft een woordvoerder van de NS zondag aan het begin van de middag gemeld.

Er zijn alleen problemen in Amsterdam met de borden die de actuele reisinformatie door moeten geven. ''Maar dat obstakel moet zondagavond zijn verholpen’’, stelt de zegsman.

De NS roept op Amsterdamse stations zondag iets nadrukkelijker om tegen welke veranderingen reizigers aan kunnen lopen.

Randstad

Vanaf zondag geldt een nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer. De NS heeft met name in de Randstad wijzigingen doorgevoerd en ook regionale vervoerders hebben tijden aangepast.

Het is gebruikelijk dat vervoerders op de tweede zondag van december de dienstregeling aanpassen. De nieuwe tijden zijn via internet en op de stations na te lezen.

Omdat meer treinen via de hogesnelheidslijn gaan rijden, wordt onder meer de dienstregeling tussen Rotterdam, Den Haag, Leiden, Haarlem, Schiphol en Amsterdam aangepast.

Rotterdamse vervoerder RET en Utrechtse collega GVU rijden ook vanaf zondag volgens een nieuwe dienstregeling. Dit verloopt volgens woordvoerders vooralsnog zonder problemen. In Den Haag rijden de trams, bussen en Randstadrail pas maandag volgens het nieuwe boekje. En in Amsterdam verandert de dienstregeling pas op 1 januari, meldt vervoersbedrijf GVB.

Het is gebruikelijk dat vervoerders op de tweede zondag van december de dienstregeling aanpassen. De nieuwe tijden zijn via internet en op de stations na te lezen. Omdat meer treinen via de hogesnelheidslijn gaan rijden, wordt onder meer de dienstregeling tussen Rotterdam, Den Haag, Leiden, Haarlem, Schiphol en Amsterdam aangepast.