ALMELO - Op de plek waar vrijdagavond het lichaam van de agent in opleiding is gevonden is zijn dienstwapen aangetroffen. 

De man schoot vermoedelijk eerder die avond een medewerkster van een supermarkt in Almelo dood.

Dat heeft eerste onderzoek uitgewezen, zo laat officier van justitie Carlo Dronkers zaterdag weten. 

Het staat nog niet vast dat met dit wapen is geschoten. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) kan na technisch onderzoek maandag laten weten of met het wapen recent is geschoten, aldus de officier.

Sectie

Om vast te stellen of de 25-jarige man met het dienstwapen inderdaad het 18-jarige meisje en vervolgens zichzelf heeft doodgeschoten, moet eerst sectie en een hulzenvergelijking plaatsvinden, zo stelt Dronkers. Daar is een week extra voor nodig.

De agent in opleiding van het korps Amsterdam-Amstelland werd dood gevonden in een woning in het centrum van Almelo. De woning is van zijn ouders, die in het buitenland wonen, aldus de officier. De man woonde daar zelf niet.

Reden

De reden van de schietpartij is nog niet duidelijk. In de mobiele telefoon van de man zijn ''afscheidachtige" berichten gericht aan zijn moeder aangetroffen, aldus Dronkers. Vrijdag werden al twee afscheidsbrieven bij de man gevonden. Voor zover de officier van justitie op dit moment weet geeft de man daarin geen verklaring voor zijn daden.

De jonge vrouw en hij waren bekenden van elkaar. Of zij ook een relatie hadden, en of het ging om een verbroken relatie, kan het Openbaar Ministerie op dit moment nog niet zeggen. ''We hebben daarover nog geen bevestiging van de familie gehad", aldus Dronkers.

Schietpartij Almelo