UTRECHT - De politie Utrecht gaat volgende week beelden publiceren waarop verdachten staan van de ongeregeldheden rond de voetbalwedstrijd FC Utrecht-FC Twente van afgelopen zondag.

Dat heeft een woordvoerder zaterdag gemeld.

Een rechercheteam van 25 man is de afgelopen dagen druk bezig geweest een grote hoeveelheid cameramateriaal uit het stadion en de straten in de omgeving te bekijken.

Hierdoor heeft de politie Utrecht 6 mannen kunnen aanhouden die worden verdacht van het plegen van openlijk geweld en het gooien van stenen.

Het gaat om 5 mannen in de leeftijd van 21 tot 37 jaar uit Utrecht, Houten, De Bilt, Driebergen en Zeewolde en een 16-jarige jongen uit Utrecht.

Het rechercheteam stelt dat op basis van het bekijken van de rest van de beelden ''zeker meerdere aanhoudingen zullen volgen’’. De beelden waarop verdachten staan die niet worden herkend, worden volgende week via internet en de media gepubliceerd.

Bezoekers

De politie roept bezoekers van de wedstrijd die beelden hebben gemaakt ook op via www.nationale-recherche.nl beelden te blijven sturen. Via de site is volgens een zegsman al veel materiaal binnengekomen. Ook getuigen van de rellen die een verklaring willen afleggen, kunnen zich blijven melden.