APELDOORN - Een 55-jarige man is op een station in Apeldoorn in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gekomen nadat hij tegen een vertrekkende trein aanviel.

Hij verloor ineens zijn evenwicht en kwam tegen de trein aan, waarna hij werd meegesleurd. De man uit Apeldoorn was vrijwel op slag dood.

Dat liet het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zaterdag weten.

Evenwicht

Volgens het KLPD kwam hij met zijn vrouw met een trein aan op station Apeldoorn Osseveld. Ze liepen op het perron, toen de man ineens zijn evenwicht verloor, viel en door een vertrekkende trein werd geraakt.

De man werd meegesleurd. Eerder werd nog gedacht dat hij mogelijk bij het uitstappen was blijven haken aan de trein en toen was meegesleurd. Dat is niet het geval, aldus het KLPD.

Inzittenden

Het personeel van de trein die wegreed vanaf het station hoorde pas later dat het incident had plaatsgevonden, aldus een woordvoerder van de NS. Hij noemt het een ''verschrikkelijke gebeurtenis. Het heeft het personeel enorm aangegrepen.''

Het KLPD deed samen met de Inspectie Verkeer en Waterstaat onderzoek naar het ongeval. De inzittenden van de trein zijn op treinstation Zutphen opgevangen door de politie.

De woordvoerder van de NS noemde zaterdagochtend het ongeval met iemand die al was uitgestapt ''zeer bijzonder. We hebben soms wel te maken met incidenten waarbij mensen vastzitten tussen de deuren als zij nog instappen terwijl de deuren al sluiten.''