ALMELO - Een schietpartij heeft vrijdagavond het leven gekost van een 18-jarige medewerkster van supermarkt C1000 in winkelcentrum Schelfhorst in Almelo.

Dat heeft de politie laten weten. De dader heeft zich daarna van het leven beroofd. Hij werd dood gevonden op de Kerkstraat in het centrum van de stad. De schietpartij vond plaats aan het begin van de avond.

Over het motief van de schutter is vooralsnog niets bekend. Wel is duidelijk dat de man een 25-jarige agent in opleiding is van het korps Amsterdam-Amstelland. In het huis waar hij dood werd gevonden, troffen agenten twee afscheidsbrieven aan. De twee waren mogelijk bekenden van elkaar.

Dat heeft de politie bekendgemaakt. Of de man heeft geschoten met een dienstwapen is onduidelijk. Dat is volgens burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld onderwerp van onderzoek.

Rijksrecherche

Omdat de man een agent in opleiding was, wordt het onderzoek naar de schietpartij uitgevoerd door de rijksrecherche. De politie Amsterdam-Amstelland reageert vooralsnog niet op het incident. De zegsvrouw verwijst voor informatie naar de politie Twente.

De Schelfhorst is een winkelcentrum in de wijk de Schelfhorst in Almelo. Er zijn 24 winkels, waaronder Dirk van de Broek, Blokker en C1000. Vrijdagavond is het koopavond in het winkelcentrum.

Medeleven

Supermarktketen C1000 heeft vrijdag medeleven getoond aan de familie, vrienden en collega´s van de medewerkster van het filiaal in Almelo die vrijdag werd doodgeschoten.

In een verklaring schrijft het bedrijf: Een verschrikkelijk bericht dat ons, de ondernemer en de directe collega´s erg raakt. Ons medeleven gaat uit naar de familie, vrienden en collega´s van het slachtoffer.

De medewerkers van het getroffen filiaal in winkelcentrum De Schelfhorst schrijven in de verklaring: Vanavond is ons iets verschrikkelijks overkomen. Door een tragisch schietincident is één van onze medewerksters om het leven gekomen. Het heeft ons allemaal heel erg geraakt. We willen ons medeleven tonen aan familie en vrienden.

Het filiaal is zaterdag gesloten.

Geschokt

Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld van Almelo heeft eveneens geschokt gereageerd op de schietpartij, zo liet de gemeente weten.

Hermans-Vloedbeld bezocht het winkelcentrum en sprak met familieleden van het slachtoffer. Ook sprak zij met medewerkers van het winkelcentrum en betuigde haar medeleven.

Medewerkster C1000 doodgeschoten