NIJMEGEN - Terwijl de activiteiten van Occupytentenkampen in veel steden aan het afnemen zijn, is het kamp op het Valkhof in Nijmegen juist heel actief.

Zaterdag vieren de Occupy'ers de Internationale Dag van de Rechten van de Mens met een fakkeloptocht door het centrum van de stad en aansluitend een concert op de kampeerplek.

De fakkeloptocht is een initiatief van de plaatselijke afdeling van mensenrechtenorganisatie Amnesty, waarbij Occupy zich aansluit.

Volgens de beweging worden mensenrechten elke dag overal ter wereld geschonden en is het ook wat dat betreft de hoogste tijd voor verandering. Ook Occupykampen elders in de wereld vieren de Dag van de Rechten van de Mens.

Rust

De gemeente Nijmegen laat het Occupykamp voor onbepaalde tijd met rust. Ook Utrecht ziet geen aanleiding op te treden tegen het kleine kampementje achter het stadhuis.

Overlast die enkele winkeliers zeggen te ondervinden, is volgens de gemeente ondergeschikt aan het recht op demonstreren. Mocht het kamp zich uitbreiden, dan moeten de betogers verhuizen.

Lees alles over de Occupy-beweging