KAMPEN - De grote brand die dinsdagavond uitbrak in het historische centrum van Kampen is na 24 uur nog altijd niet helemaal uit.

In het midden van het pand waar de brand begon, zijn nog steeds enkele kleine vuurhaarden. Deze zijn voor de brandweer moeilijk bereikbaar. Een deel van het bouwwerk is inmiddels gesloopt. Dat meldde een woordvoerster van de brandweer woensdag.

De brandweer denkt nog enkele uren werk te hebben aan het blussen en nablussen. Het pand waar de brand begon, is volledig verwoest en een ander deels. Het vuur ontstond rond 19.00 uur in een schoenenwinkel door onbekende oorzaak.

Volgens de gemeente is een deel van de bewoners van omliggende huizen inmiddels teruggekeerd. 14 bewoners van bij elkaar negen panden die nog niet terug konden, hebben zelf elders onderdak geregeld, aldus de gemeente. In die panden is het gas afgesloten en is dus geen verwarming.

Volgens de gemeente is de gevel van het getroffen historische pand zwaar beschadigd nog wel behouden. Er is in de nacht van woensdag op donderdag extra toezicht in het gebied, net als afgelopen nacht.