AMSTERDAM - Directeur Henk Lustig van het Amsterdamse kinderdagverblijf 't Hofnarretje (dat tegenwoordig Vlinderheuvel heet) heeft zich niet gedragen als een directeur.

''Hij was niet in staat een ordentelijk businessplan te maken.'' Dat zegt een woordvoerder van eigenaar Albert Drent woensdag in een reactie op uitlatingen van Lustig.

Lustig stelde niet genoeg bevoegdheden te hebben om de crèche te runnen laat staan orde op zaken te kunnen stellen. Onder meer om die reden stapt hij op.

Het is woensdag exact een jaar geleden dat Robert M., de hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak, werd opgepakt. M. werkte onder meer bij 't Hofnarretje.

In een brief reageren twee advocaten van Drent op de stelling van directeur Lustig. Ze gaan in op de huidige stand van zaken. De omstreden Drent trad af als leidinggevende onder druk van burgemeester Van der Laan maar is nog altijd eigenaar.

''Drent is onophoudelijk bezig geweest zijn bedrijf in goede banen te leiden. Het is niet waar dat de heer Lustig niet genoeg bevoegdheden had om zijn werk te kunnen doen als directeur'', aldus Drents woordvoerder.