AMSTERDAM - Directeur Henk Lustig van het Amsterdamse kinderdagverblijf ‘t Hofnarretje (dat tegenwoordig de naam Vlinderheuvel voert) stapt op.

De reden is dat hij niet genoeg bevoegdheden heeft om de crèche te runnen. Daardoor heeft hij sinds zijn aantreden onvoldoende orde op zaken kunnen stellen, zo heeft hij woensdag laten weten.

‘t Hofnarretje is een van de kinderdagverblijven waar Robert M., de hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak, werkte.

Omstreden

Het is woensdag exact een jaar geleden dat M. werd opgepakt op verdenking van kindermisbruik. Lustig begon in april nadat eigenaar Albert Drent was afgetreden als leidinggevende.

Dat gebeurde na zware druk van burgemeester Eberhard van der Laan. Drent was omstreden, omdat hij verwijten kreeg dat hij te weinig had gedaan met meldingen over misbruik door M.. Hij bleef wel aandeelhouder, maar de crèche moest een zelfstandige bv worden.

Volgens Lustig is dat echter nog steeds niet gebeurd. Dat heeft als gevolg dat hij geen financiële besluiten kan nemen en dus ook geen belangrijke maatregelen kan nemen om ‘t Hofnarretje weer op de rails te krijgen. Deze bevoegdheden liggen nog steeds bij Albert Drent.