AMSTERDAM - Het Amsterdamse stadsdeel Zuid heeft een dwangsom van 30.000 euro opgelegd aan een vestiging van het Amsterdamse kinderdagverblijf 't Hofnarretje in de Van Woustraat.

Dat heeft een woordvoerster van stadsdeel Zuid dinsdag gezegd.

In oktober bleek dat 't Hofnarretje, waar de hoofdverdachte van de Amsterdamse zedenzaak Robert M. werkte, een aantal zaken nog niet op orde had.

Inmiddels is bijvoorbeeld het protocol rond kindermishandeling voldoende verbeterd. Op een punt kan het beter: de leiders moeten op cursus om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren.

De bevindingen uit oktober waren gestoeld op rapporten van de GGD, die in juni onverwachte bezoeken aflegde aan enkele vestigingen van het kinderdagverblijf. Daaruit bleek ook dat de kwaliteit van een vestiging van ´t Hofnarretje in de Uiterwaardenstraat nog niet in orde was. Op die locatie zijn inmiddels voldoende verbeteringen doorgevoerd en legt het stadsdeel geen dwangsom op.

´t Hofnarretje heet tegenwoordig de Vlinderheuvel, maar volgens de zegsvrouw van de gemeente is die naamswijziging officieel nog niet rond.

Alles over de Amsterdamse zedenzaak in ons dossier