UTRECHT - De politie vraagt aan mensen die met hun telefoons beelden hebben gemaakt van de rellen tijdens en na de wedstrijd FC Utrecht-FC Twente zondag, om hun filmpjes ter beschikking te stellen aan de politie.

Dat heeft de politie maandagmiddag tijdens een persconferentie in het stadhuis van Utrecht gezegd. Mensen kunnen hun beelden uploaden op de website van de nationale recherche.

 Er wordt volgens de Utrechtse burgemeester Aleid Wolfsen en de politie geen enkel middel geschuwd om alle relschoppers van zondag te identificeren. De hooligans die worden achterhaald, zullen vervolgens worden aangehouden en berecht.

Volgens de burgemeester en de politie waren er tot het gooien van vuurwerk door supporters van FC Twente naar de Utrecht-aanhang geen aanwijzingen voor ongeregeldheden.

Ruiters

Daarom waren er alleen 60 agenten in uniform, onder wie ruiters en hondenbegeleiders bij de wedstrijd, geen ME. Een incident eerder dit jaar tussen Twente-aanhangers die spelers van FC Utrecht aanvielen, was ook geen aanleiding om zondag een zwaardere politiemacht in te zetten.

Voorlopig zullen politie en justitie nog geen beelden en namen van relschoppers publiekelijk bekendmaken. Eerst zal het rechercheteam dat op de zaak is gezet met andere opsporingsmethoden proberen de onruststokers te achterhalen.

Hieronder valt ook het verzoek aan het publiek om alle informatie die ze hebben over betrokkenen bij de rellen, aan de politie beschikbaar te stellen.

Voor burgemeester Wolfsen is er een ding duidelijk: ''Deze rellen accepteren we niet in de stad. Supporters die zich misdragen, zijn hier niet meer welkom!''