AMSTERDAM - Doordat een rood kruis niet van een matrixbord te krijgen is staat maandagochtend op de A4 bij Hoogmade een enorme file richting Amsterdam. 

Rond 08.00 uur stond al meer dan twintig kilometer file, zegt een woordvoerder van de ANWB. Door het weigerende matrixbord is maar één rijstrook open.

In de vroege ochtend gebeurde bij Hoogmade een ongeluk. Daarom werd een rood kruis op het matrixbord gezet.

Rond 06.45 uur kon de weg weer vrij worden gegeven, maar het rode kruis bleef staan. "Inmiddels werkt een monteur aan het probleem", zegt de woordvoerder. Het is niet bekend of snel een oplossing wordt bereikt.

Er waren om 09.20 uur 31 files met een totale lengte van 103 km.

Pakjesavondspits

De ANWB waarschuwt weggebruikers maandag voor een vroege en drukke maandagavondspits. De avondspits van 5 december begint naar verwachting eerder dan gewoonlijk.

'Veel mensen gaan wat eerder naar huis, winkeliers sluiten vroeger hun deuren en zakelijke afspraken worden opgeschort zodat niemand pakjesavond hoeft te missen. Dit is het zogenaamde Sinterklaasavondeffect'', aldus de ANWB.

Buien

Buien en een stevige wind kunnen voor extra druk op de wegen zorgen.

De ANWB verwacht de eerste files al rond 15.00 uur. Het drukste moment zal rond 17.00 uur zijn. Op een normale maandagavondspits is dat een uur later.

Bekijk onze verkeerspagina voor de actuele situatie op de weg.