GRONINGEN - De 52-jarige man die zei betrokken te zijn geweest bij de dood van een prostituee in Groningen in 1995, heeft daar volgens de politie niets mee te maken.

De man, die zich vrijdag bij de politie had gemeld, is daarom zaterdag weer vrijgelaten.

Uit het verhoor en een psychische beoordeling is gebleken dat de man niet bij de moord op Antoinette Bont betrokken is, aldus de politie.

Resten van de vrouw werden op verschillende plekken teruggevonden. Aandacht van misdaadverslaggever Peter R. de Vries voor de zaak, afgelopen zondag, leverde tien bruikbare tips op. Antoinette Bont was destijds 24 jaar en werkte als prostituee in Groningen onder de naam Saskia.

Niet verrast

De misdaadverslaggever is niet verrast dat de Groninger weer is vrijgelaten. ''Dit had ik al voorspeld. Zijn vrijlating past in het beeld dat we al van hem hadden, namelijk dat hij psychisch in de war is. Het kan niet dat een dader zich 16 jaar na de moord midden in de nacht op het politiebureau meldt'', reageert De Vries. ''We hadden al het gevoel dat dit niet kon kloppen.''

Vrijdag zei De Vries al dat de man erg in de war is en in 1995 ook al eens heeft gezegd dat zijn vader de moord op Bont op zijn geweten heeft, waar evenmin iets van gebleken is.

Gouden tip

Volgens de misdaadverslaggever kan alleen een gouden tip nog leiden naar de oplossing van de moordzaak. Zondagavond besteedt De Vries opnieuw aandacht aan de zaak. Dan legt de journalist in zijn misdaadprogramma op SBS6 een link tussen de dood van de Groningse prostituee en die van Harry Roo, een coffeeshophouder in Groningen.

Lichaamsdelen van Roo werden een paar dagen na de moord op Bont gevonden bij het Duitse Bremen. Daarvoor zijn twee kennissen van Roo veroordeeld. Een van hem wees de politie de plek aan waarop ze de romp van Roo terugvond, ook bij Bremen. De twee hebben hun straf uitgezeten.